Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bruna bönor på nytt sätt

Annons

För 4 personer
2 ”korvar” bruna bönor, 600 g
4-5 kvistar färsk timjan + extra till garnityr
1 stor rödlök
2 syrliga äpplen
500 g rimmat, magert fläsk utan svål
svartpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
blandad sallad
Gör så här:
1. Värm de färdiga bönorna i en kastrull. När de börjar bli varma tillsätts hackad timjan.
2. Kärna ur äpplena men behåll skalen på. Dela äpplena i bitar med ett par centimeters sida. Skala och skär rödlöken i bitar. Skär fläsket i centimeterbreda strimlor.
3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt en liten smörklick och en knapp matsked rapsolja. Stek fläsk, lök och äpple på medelvärme cirka 5 minuter. Krydda med svartpeppar. Lägg upp och garnera med timjan.