Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bruna bönor på nytt sätt

För 4 personer
2 ”korvar” bruna bönor, 600 g
4-5 kvistar färsk timjan + extra till garnityr
1 stor rödlök
2 syrliga äpplen
500 g rimmat, magert fläsk utan svål
svartpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
blandad sallad
Gör så här:
1. Värm de färdiga bönorna i en kastrull. När de börjar bli varma tillsätts hackad timjan.
2. Kärna ur äpplena men behåll skalen på. Dela äpplena i bitar med ett par centimeters sida. Skala och skär rödlöken i bitar. Skär fläsket i centimeterbreda strimlor.
3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt en liten smörklick och en knapp matsked rapsolja. Stek fläsk, lök och äpple på medelvärme cirka 5 minuter. Krydda med svartpeppar. Lägg upp och garnera med timjan.