Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunnsgatan 63 såld till Interpool

Ägarna till Brunnsgatan 63 har sålt verksamheten till Nordic Poolgroup som driver biljardkrogen Interpool i samma hus. Vad de nya ägarna ska göra med verksamheten är ännu oklart.

Annons

Magnus Lindblom och Kristoffer Blanck startade restaurangen Brunnsgatan 63 på Söder 2005. Nu har de bestämt sig för att gå vidare till annat och i tisdags sålde de restaurangen till Nordic Poolgroup som driver biljardkrogen Interpool i samma hus.

– Det har varit en jättehäftig resa. Vi känner att vi har dragit vårt strå till stacken för att göra matkulturen bättre i Gävle. Men nu känner vi att vi gjort vårt, säger Magnus Lindblom.

Kristoffer Blanck som varit köksmästare på Brunnsgatan 63 går vidare till att arbeta som kock på den nya restaurangen på Gasklockorna. Magnus Lindblom har haft restaurangen som ett sidoprojekt och väljer nu att helt ägna sig åt sitt vanliga jobb inom IT på SEB.

Brunnsgatan 63 har satsat på hög kvalitet och var i år en av tre krogar i Gävle kommun som fick det näst högsta betyget ”God klass” i restaurangguiden White Guide.

Vilka som nu ska axla ansvaret att servera högklassig mat till Gävleborna vill de förra ägarna till Brunnsgatan 63 inte sia om.

– Det finns flera som har ambitioner men vi vill inte peka ut någon, säger Kristoffer Blanck.

Det återstår att se vad de nya ägarna vill göra av den prisade finkrogen. GD sökte i går ägarna till Interpool för en kommentar utan att lyckas.