Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brustna länkar upprör på Hig

När högskolan bytte webbplats bröts länkar till lärarnas personliga hemsidor.

Fadäsen satte käppar i hjulen för marknadsföringen av vissa kurser.

- Det verkar inte seriöst när man försöker sälja en IT-utbildning, säger Goran Milutinovic, lärare i datavetenskap på N-institutionen.

Annons

Ända sedan 90-talet har lärarna på Högskolan i Gävle haft tillgång till personliga hemsidor. En del lärare har använt dessa sidor som ett komplement i undervisningen och lagt upp material som studenterna behöver för att lösa olika uppgifter.
Även i marknadsföringsmaterialet av vissa kurser har det funnits länkar till lärarnas hemsidor. När högskolans nya webbplats lanserades 26 februari slutade länkarna att fungera.
- Det tog flera månader innan vi förstod vad som hade hänt. Det var mycket annat tekniskt strul just då så vi trodde att det var temporärt, säger Anders Jackson, lärare i datavetenskap på N-institutionen.
Men när klagomålen från studenter som inte kunde slutföra sina uppgifter fortsatte började problemet bli akut. Marknadsföringen av kurser påverkades också.
"Vi riskerar att förlora vår trovärdighet och vi kan bara hoppas att det redan inte har skett alltför stor skada", skrev N-institutionens styrelse i ett brev till rektor Maj-Britt Johansson i juni. Under sommaren har en tillfällig teknisk lösning åtgärdat problemen.
- Det var ett misstag att bryta länkarna. Syftet med den nya webbplatsen var att modernisera högskolans kommunikation, och i stort sett är den betydligt bättre idag, säger Johan Ahlgren, högskolans kommunikationschef.


- Projektgruppen fick prioritera andra saker. Sen hade vi svårt att föra en dialog med de berörda lärarna, säger Johan Ahlgren.