Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs drar storpublik

Brynäs är ett topplag – och publiken kommer till arenan. För tredje matchen i rad tittade över 8000 åskådare på när Brynäs slog Färjestad. Publiksnittet är nu 668 personer högre än vid samma tidpunkt i fjol.

I början på januari för ganska precis ett år sedan hade Brynäs ett snitt i Läkerol Arena på 5 575 personer. Efter matchen mot Färjestad är motsvarande siffra i år 6 243. En markant skillnad, där de tre senaste matcherna hjälpt till att höja snittet.

Över 8000 mot Frölunda 10 december, fullknökat i jubileumsmatchen mot Växjö och 8050 mot Färjestad. En publiktrippel som bara inträffat en gång tidigare, hösten 2006 när Läkerol Arena var nybyggd.

Klubbdirektör Hans-Göran Karlsson är naturligtvis nöjd och ser flera anledningar till att intresset för att se Brynäs har ökat.

– Vi har ett topplag som spelar en rolig hockey, vilket även media uppmärksammat under lång tid nu. Och när man börjar bra sportsligt, som vi har gjort, så rider man lite på det.

– Sen har vi egna talanger och profiler som Silfverberg, Järnkrok och Larsson, som folk är intresserade av att se. Och junior-VM spelar säkert in, hockeyn är het nu, säger Karlsson.

Rent ekonomiskt är publiken en av Brynäs tre hörnstenar på intäktsidan, de två övriga är lokal sponsring och tv-intäkter. De är ungefär likvärdiga storleksmässigt.

Klubben har budgeterat för 6 000 personer i grundserien, men varje hundratal över det betyder mycket.

– 100 personer hit eller dit låter inte så mycket, men när man summerar blir det mycket pengar. Det rör sig om nånstans mellan 300 000 och 400 000 kronor för varje hundratal, så det är jätteviktigt för oss, säger Hans-Göran Karlsson.

Men trots att det pratas guld inne i omklädningsrummet har klubbledningen inte ens budgeterat för slutspel.

– Nej, det har vi inte gjort, vi har bara budgeterat för grundserien, resten blir en bonus. Det finns föreningar som budgeterar för kvartsfinal, men såna risker tar vi inte. Det vore att äventyra ekonomin om man misslyckades.

Brynäs nästa hemmamatch är redan i morgon, mot Djurgården, och Hans-Göran Karlsson hoppas att den fina publiktrenden håller i sig.

Över 8 000 är målet igen, vilket i så fall skulle vara unikt.

• Hur är säkerhetsläget?

– Det klassas som en högriskmatch, men det finns inga indikationer från polisen på nåt annat än att det blir en trevlig match, med förhoppningsvis lika härlig stämning som mot Färjestad.