Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs föll mot Team Hudik

Team Hudik på bortaplan blev kanske som förväntat en för tuff uppgift för Brynäs damer. Matchen slutade 3–1 till hälsingelaget som är ett förväntat topplag i serien och det var inte alltför nedstämda toner i bortalaget.

– Jag tycker vi gör en fullt godkänd match mot ett bra fotbollslag och den här insatsen tar vi med oss till fortsättningen, säger tränaren Mikael Östling.

Första halvlek slutade 2–0 till hemmalaget där Brynäs inledde lite trevande. Men man morskade upp sig och åt sig in i matchen och Hanna Zetterlunds reducering i början av andra halvlek, gav laget hopp om att kunna få med sig poäng. Ett hopp som inte varade så länge då hemmalaget ganska snabbt kunde öka på sin ledning och i slutet av matchen orkade inte Brynäs riktigt.

– Vi blir trötta sista 15 minuterna och då tar dom över ganska rejält. Men vi försvarar oss på ett bra sätt och hela backlinjen gör ett jättejobb, säger Mikael.

Brynäs har nu inlett serien med två raka förluster. Men till skillnad från derbyförlusten mot Hille senast, 0-4, fanns det mer ljuspunkter i den här matchen.

– Det tycker jag. Vi möter ju ett väldigt bra fotbollslag som kommer att tillhöra absoluta toppen i den här serien och vi bjuder upp till bra motstånd. Hela laget kämpar för varandra och det här var verkligen ett fall framåt, konstaterar Mikael.

Får se om fallet framåt är tillräckligt för dom första poängen i nästa omgång, då man möter Heffnersklubban hemma.