Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs från kris till hetast i SHL

Från krislag till hetast i SHL. Brynäs har vänt en av klubbens sämsta säsongstarter genom tiderna till att vara formstarkast i serien.
Senaste offret – hårt pressade bottenlaget Färjestad (5–2).

Ett målskytte som hade gått i stå och endast en seger på de fem första matcherna. När målvakten Bernhard Starkbaum bjöd på höstens märkligaste tavla mot Luleå den 26 september kändes botten nådd.

Det var den också – för den här gången.

Dagen efter, hemma mot Linköping, inleddes den nu fyra matcher långa segersviten för Brynäs som hittat ett högt tempo och leker hockey med en kreativitet som plötsligt fått målskyttet att ticka igång rejält.

En av de fem fullträffarna stod Jesper Ollas för.

Brynäsforwarden gjorde säsongsdebut efter den skada han drog på sig på gymmet i somras och hans 2–1 mål kom efter en bjudning från Färjestadsbacken Oliver Kylington som skulle rensa men i stället gav pucken till Alexander Lindgren som elegant serverade en helt fri Ollas i slottet.

Den bjudningen är signifikativ för Färjestads spel för tillfället.

Där Brynäs hittar lägen ur ingenting krånglar Färjestad till det och sumpar chanser gång på gång.

Nu blev det rätt spännande ändå – ett tag.

Brynäs spelar med visst övermod, bjöd in Karlstadslaget i matchen varpå Färjestad fick rejält häng efter reducering till 3-2 i slutet av andra.

Den spänningen dödades dock av Bernhard Starkbaums kalasräddning, följt av en spelvändning avslutad med 4–2 av Greg Scott i början på tredje.

Brynäs "partar" på. Färjestad får ångestgrubbla vidare.