Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs hemliga segerrecept

Efter debaclet mot Modo valde Brynäs tränare att glömma eländet och visade spelarna en målkavalkad från säsongen i stället.

Ett perfekt drag skulle det visa sig – Skellefteå hade inte en chans.

– Kul att få se saker man gjort bra också, sa Johan Larsson som gjorde sitt första elitseriemål.

Annons

Efter två svaga insatser och lika många bortaförluster var det ett annat Brynäs som visade upp sig för hemmapubliken på lördagskvällen.

En av anledningarna till Brynäs förvandling från utskällda ”sopor” i diverse kommentarsfält i sportens artiklar från de senaste matcherna – till hjältar mot Skellefteå i går – är gamle stjärncentern Janne Larsson, numera tredjetränare och så kallad ”videocoach” i Brynäs.

Efter matchen mot Modo hade Larsson satt sig ned och klippt ihop saker som varit bra under säsongen – allt visades för spelarna på matchgenomgången i går morse.

– Ja, det stämmer. Jag plockade ihop olika sekvenser på saker vi gjort bra. Visade prov på när vi spelar bra anfallsspel och försvarsspel. När vi gjort rätt i ”styrningar” av motståndare och när vi spelat bra power play. Dessutom avslutades filmen med att jag klippt ihop en 20-25 mål som vi gjort under säsongen, det var positiva vibbar rakt igenom.

Filmvisningen gav resultat. Brynäs körde över Skellefteå och vann med 5–0.

– Ja, det var verkligen roligt och skönt och få se lite bra saker som vi gjort också under säsongen, menade Johan Larsson.

Niklas Czarencki hade vaskat om i några kedjor och beordrat ett behärskat och klokt anfallsspel. Gamle skyttekungen Magnus Kahnberg var petad och JVM-forwarden Johan Larsson fick chansen att spela i samma kedja som Sebastian Lauritzen och Jonas Nordquist.

Det blev bingo!

– Vi spelade ihop några matcher när Kahnberg var skadad också och det funkar bra. Jag fick order av Niklas att gå ut och spela mitt eget spel och försöka smälla på och ta för mig, berättar 18-årige Johan Larsson.

Belöningen kom 8.33 in på den andra perioden när han satte sitt första mål i elitserien genom att trycka in 3–0 bakom den gamle brynäsaren Jocke Eriksson.

– Härligt! Jag har haft massor av lägen under säsongen.