Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Brynäs måste ändra spelstil..."

Annons

Tjena Keb!
Har ingen fråga direkt men måste ändå få skriva och säga:
Brynäs IF har under flera år spelat en direkt tråkig ishockey. I år har vi räddats av två fantastiska målvakter som hållit oss ovan kvalstrecket.
Hittills i varje fall.

Jag vill se ett nytt tänk vad gäller hockey. Jag kan ta ideliga bottenplaceringar i elitserien om LAGET spelar attraktiv ishockey. Under flera år tilbaka har vi anpassat oss efter motståndare. Detta ger vare sig poäng eller sympati hos det egna lagets supporters. Det ger heller inga positiva signaler till eventuella nya spelare. I dag går man hellre till andra klubbar som spelar roligare ishockey.
Så enkelt är det.

Vi som kan se andra matcher live i serien utanför Gävle kan förstå varför Brynäs ligger där de ligger.
Såg f.ö. en tempostark och bra hockeymatch på E.on arena idag mot Färjestad. Går gärna dit fler gånger och tittar för underhållningens skull.

Dit måste även Brynäs IF hitta igen...
För det första skall det vara kul och finnas ett underhållningsvärde. Sedan kan man ta nästa steg.  För att kunna spela attraktiv, konstruktiv och glad anfallshockey som gillas av fansen med sprudlande energi och spelglädje, krävs även spelare som kan göra det.

Timrå IK har det, definitivt och varför: Jo, de har värvat rätt och de har haft pengar för kunna att köpa de rätta individiduellt skickliga spelarna.

Brynäs däremot, har inte haft de tillgångarna och inte heller därför kommit åt de spetsspelare som bara krävs för att tillhöra de åtta bästa elitlagen.

Mer läsning

Annons