Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs måste bli jobbigare att möta

Näst sist i tabellen och flest insläppta mål efter sex omgångar.
Det var inte så Brynäs ville öppna elitserien.
– Självklart är det motigt just nu. Vi måste hitta tillbaka till det där Brynäs som är jobbigt att möta, säger tränaren Niklas Czarnecki inför kvällens hemmamatch mot Färjestad.

När motståndarna uttrycker sin frustration över Brynäs sätt att spela ishockey och kallar det både jobbigt och tråkigt – då myser Czarnecki och tar det som en komplimang. I fjol var Brynäs helt enkelt svåra att besegra. Nu har det inte riktigt varit så och Modo vann till exempel premiären mot Brynäs med deras egen medicin.

– Vi jobbar hårt för att tryggheten och stabiliteten ska komma tillbaka. Självklart är det inte bra att ha släppt in 22 mål på sex matcher och vara sämst på det i hela elitserien. Det var verkligen inte något vi hade planerat. Men samtidigt har vi kanske fått lite för dålig poängutdelning på de matcher vi har gjort, säger Czarnecki och menar till exempel att matchen mot Skellefteå i lördags lika gärna hade kunnat ge en seger och tre sköna poäng.

Försvarsmässigt har det klickat och ett etablerat backförvärv som Dale Clarke har minus sex och fått kritik för sina insatser hittills.

– Förväntningarna på honom är förstås jättestora och vi både vet och tror att han kan bättre. Men vi måste ge honom tid att komma in i det här sättet att spela också. Det är inte så enkelt som man tror, säger Czarnecki.

Målvakterna är också fortfarande ett frågetecken. Björn Bjurling ligger näst sist i den ligan med 85,44 procent medan Niklas Svedberg är något bättre på 89,39. Vi ska inte jämföra med Jacob Markström – men visst är det en bit upp till de drygt 92 procent han vann hela målvaktsligan på i fjol.

Det där med statistik biter å andra sidan inte så mycket på Czarnecki. Men på en annan punkt stämmer hans egna noteringar och tankar med siffrorna...

– Jag är inte helt nöjd med vårat box play. Också det en sak där vi varit väldigt täta och bra de senaste åren. Mot Skellefteå senast släppte vi till exempel ett diagonalspel rätt igenom boxen – något vi inte brukar göra. Vi måste upp ett snäpp där också.

I den spelformen har Mads Hansen saknats de tre senaste matcherna. Norrmannen är igång med träningarna igen och är förmodligen klar för spel den här veckan. Kanske redan i kväll...

Han drog på sig magmuskelskadan i segermatchen mot Djurgården men allting var under kontroll då det small till igen på uppvärmningen inför matchen mot Frölunda. Nu tar man det säkra före det osäkra.

Även Magnus Kahnberg fanns med på isen i går efter sin revbensskada som han drog på sig i premiärmatchen mot Modo.

– Nu känner jag ingenting och det är väldigt skönt. Kanske kunde jag spela redan mot Färjestad men om jag slår upp skadan och blir borta tre veckor till skulle det självklart inte vara värt det. Men jag hoppas spela senare i veckan, säger Kahnberg.