Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs nöjt med en poäng

Brynäs spelade oavgjort, 3–3 i bortamatchen mot Selånger 2, som stod på noll poäng inför den här matchen.

Brynäs ledde med 2–0 en bit in i första halvlek. En ledning man sedan tappade till underläge, innan Adelina Murseli kunde se till att det åtminstone följde med en pinne hem på bussen till Gävle.

Och man var ganska så nöjda med poängen i Brynäslägret.

– Det var ett svårt lag att möta. Blixtsnabba forwards och snabba omställningar. Lite märkligt att dom hade noll poäng innan, menar tränare Mikael Östling.

Brynäs inledde matchen på allra bästa vis med ett ledningsmål redan i den andra matchminuten genom Frida Tedenby. Man utökade ledningen med kvarten kvar den första halvleken. Utan att för den delen dominerat matchbilden.

– Nä, vi hade det lite svårt att få i gång spelet riktigt. Därför var det ju extra skönt att vi hade 2–0. Men när dom gör sitt första mål i slutet av halvleken, känns det som om dom tar över mer och mer. Vi får svårt att hålla deras tempo, säger Mikael.

Selånger vände sedan på hela baletten på fem minuter i andra halvlek.

Men Brynäs gav inte upp och en soloraid genom i princip hela Selångers mittfält och backlinje av Adelina Murseli, gav en poäng och efter två inledande förluster i serien har man nu två raka matcher med poäng. Och Östling vet vad som kommer att krävas för att ta fler.

– Vi får jobba på konditionsbiten och bolltempot. Vi är nykomlingar och jobbar för att hålla oss kvar. Det är klart att det hade varit bra om vi hade knutit till säcken i dag och fått tre poäng. Men varenda poäng vi får är viktig, avslutar han.