Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs nya skadesmällar

Jonas Nordquist testade på isen – men fick känningar.
Nu missar han Skellefteåmatchen.
Det gör även Oscar Eklund och Jonas Johansson.

Brynäs skadeläge blir bara värre och värre.

Centerstjärnan Jonas Nordquist skadade knäet i förlustmatchen mot Luleå. Nu missar han torsdagens viktiga möte med Skellefteå.

– Jag testade på isen i en halvtimme, men det kändes inte speciellt bra. Jag fick lite känningar och klev av, förklarar Nordquist till Sporten.

Det var i mitten av den tredje perioden som Nordquist fick en tackling av Christian Jaros i Luleå.

– Jag har fått en liten sträckning i knäet. Det ska inte vara något allvarligt, men jag kommer inte att kunna spela mot Skellefteå, säger Nordquist.

Är lördagens match mot Örebro i fara?

– Det är svårt att säga. Jag hoppas kunna spela, men vi får se hur det känns under de närmsta dagarna.

Brynäs får även klara sig utan Oscar Eklund. Backen är sjuk och missade träningen under onsdagen. Han kommer inte att åka med truppen upp till Skellefteå. Junioren Philip Alftberg finns med i truppen – och kan komma att göra A-lagsdebut.

– Vi får se hur vi kommer att matcha backarna. Men det finns chans att han (Philip) kommer att få istid, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Jonas Johansson vaktade kassen i J20-lagets match i tisdags, men klev av i slutet. Om det är en skada eller sjukdom ville Brynäs inte kommentera.

Felix Sandström ersätter honom.

Det finländska nyförvärvet Jesse Niinimäki debuterar och kommer att spela tillsammans med Daniel Brodin och Jacob Blomqvist.

– Han har sett bra ut, men vi måste ge honom tid att komma in i vårt sätt att spela. Han kommer från KHL och är van vid ett helt annat spelsystem, säger Tommy Jonsson.

Brynäs har sedan tidigare skador på Sebastian Enterfeldt, Jesper Ollas och Jörgen Sundqvist.

Under onsdagen värvade Brynäs forwarden Tim Wallace från SHL-konkurrenten Örebro. Han ansluter till truppen på fredag.

– Det är en intressant spelare som var en av Örebros bästa spelare förra säsongen. Det blir en mycket bra förstärkning för oss, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

När han kommer att göra sin första match i Brynäströjan är fortfarande oklart.

– Troligtvis blir det efter uppehållet. Hade vi fått bestämma hade han spelat på lördag, men det är ett arbetstillstånd som måste fixas och det tar lite tid, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.