Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs-spelare vägde in skräp i Bergby

Nu är det rent och snyggt runt Bergby Centralskola.

Eleverna på skolan har plockat skräp runt skolan i flera dagar och samlat i gula plastpåsar.

Olle Zetterström, Alexander Sundqvist och Hampus Rönnlöf dök in under en stor gran nedanför fotbollsplanen och letade. De anade att det skulle finnas skräp där.

– Nästan varenda kille och tjej på högstadiet brukar vara ute och slänga skräp, godispapper och fimpar. De får ju handla på Ica. Det får inte vi, säger Olle Zetterström, som går i femman.

– Det finns elever på mellanstadiet också som inte tänker på miljön. Om de äter godis på rasten slänger de pappret ute, för att de inte ska få skäll när de kommer in. Om de slängt pappret ut märks det inte att de varit och handlat fast de inte får, säger han.

För att ge lite glamor åt skräpplockandet kom hockeystjärnorna Jakob Markström och Alexander Sundström till Bergby och hjälpte till med att väga in skräpet och skriva autografer på löpande band.