Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs tog greppet direkt

Fansen sjöng om ett guld som skulle hem till Gävle.

Efter 4–1 mot Färjestad känns det plötsligt helt realistiskt igen.

– Det är självklart för oss, vi spelar inte för något annat, säger Jakob Silfverberg efter en av Brynäs bästa matcher den här säsongen.

Under en period radade laget upp liknande prestationer, men det var längesen nu. Senast Brynäs vann med tre mål var mot Växjö 1 november. Under december hankade sig laget kvar i toppen, dock utan att övertyga.

Men segern mot Färjestad var just det – övertygande. Brynäs vann skottstatistisken med förkrossande 48–21 och kontrollen var total, från första stund.

Jakob Silfverberg gjorde det mesta rätt, utom mål, när han och Järnkrok återigen flankerades av Sebastian Wännström. Kedjan sköt exempelvis 16 skott på mål och gjorde det viktiga 2–1-målet när Wännström avslutade på en briljant framspelning från Calle Järnkrok.

– Skönt att studsa tillbaka och visa vilket bra lag vi har. Det har varit en del matcher när vi inte spelat lika intensivt, men nu låg vi på nivån där vi ska vara. Vi hade ett fruktansvärt bra driv och tog oss in på mål hela tiden, säger Silfverberg.

Matchen var het, både på läktaren och på isen. Jesper Ollas och Anders Bastiansen slogs, Färjestads kanadensare Stefan Meyer jagade runt efter Joachim Rohdin och fick till sist lämna rinken efter obscena gester mot publiken. I samma veva åkte Mikael Johansson ut i omklädningsrummet efter några mindre väl valda ord till domaren.

Ett frustrerat Färjestad får man förmoda, medan Brynässpelarna höll sig kalla.

– Vi har ju mött dem i kvartsfinal några år nu så det brukar bli heta matcher mellan oss. Men det är kul, jag gillar när det hettar till. Jag skulle gärna möta Färjestad i ett slutspel igen, det skulle vara kanon att slå ut dom där, säger Jakob Silfverberg.

I och med segern skaffade sig Brynäs en liten lucka ner till Färjestad i tabellen. Brynäs har inte slutat topp fyra i elitserien sedan 2000/01, då man blev trea. Det ÄR viktigt, om man vill gå långt i ett slutspel. Sedan bäst av sju matcher infördes genom hela slutspelet, från och med säsongen 2002/03, har finalparet ständigt kommit från de fyra första tabellplaceringarna.

Men Brynäs nöjer sig inte med topp fyra.

– Första delmålet är ju att vinna serien, det är en viktig bit för oss, och sen gå hela vägen. Vi är inte med för att delta i år, och spelar vi så här bra kan vi slå alla lag, säger backen Lars Jonsson som var tillbaka i startuppställningen igen.

– Det var kul, och jag tyckte det gick bättre och bättre. Men jag saknar lite tempo, jag måste spela fler matcher för att kunna komma tillbaka ordentligt.

Jonsson fick 15 minuter och 56 sekunder på isen i sin ”comeback”.