Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs värvar back från Skellefteå

Fredrik Styrman blir Simon Bertilssons ersättare.

En 21-årig back som spelat JVM och ansetts vara en jättetalang – men som på slutet varit petad i Skellefteå.

– Att hitta nån som matchar Bertilsson rätt av är inte enkelt, säger sportchefen Micke Sundlöv.

I går förmiddag meddelade Skellefteå att Fredrik Styrman lämnar klubben, och kort därefter förkunnade Brynäs att man hyr backen resten av säsongen.

Styrman kom till Gävle i går kväll och följer med till Wien där slutspelet i European Trophy inleds på torsdag. Tanken är att han ska spela redan i kvartsfinalen mot Luleå, den klubb där Styrman inledde sin elitseriekarriär.

Att Brynäs hyr backen har med administrativa saker att göra, enligt sportchef Sundlöv. Som är nöjd med värvningen.

– I och med att Bertilsson är borta så har vi naturligtvis sökt en spelare som är åt det hållet. Sett till hur vi i Brynäs har jobbat de senaste åren kändes det jättenaturligt med den här lösningen, med tanke på Fredriks ålder, vad han står för och vad vi står för.

• Men ni ersätter en landslagsmässig back med Skellefteås niondeback. Hur går det ihop?

– Jag tror att du kan räkna ut själv att möjligheten att hitta en landslagsback nu är en på miljonen.

– Om du i stället tittar på vad som skrivits och vad alla experter har sagt om honom tidigare, så har han ansetts vara en framtida storback. Sedan kan det gå i stå av olika anledningar, det här kan vara en sak som gör att han kommer tillbaka igen.

– Att hitta en back som matchar Bertilssons egenskaper och meriter rätt av, det är inte så enkelt. Sedan kan det ju bli så att Styrman kommer dit. Det är ju det vi hoppas, säger Sundlöv.

• Det låter som att ni snarare vill ha honom längre än bara säsongen ut?

– Det återstår att se. Det kan ju fungera jättebra och då är det ingen omöjlighet. I nuläget är det inte aktuellt med fler backvärvningar.

Fredrik Styrman kom till Skellefteå från Luleå inför förra säsongen och hyllades då av SAIK-tränaren Anders Forsberg – som trodde att den Kalixfostrade backen kunde växa ut till att bli en av landets bästa försvarare inom fyra år.

Så har det inte blivit. Fjolårssäsongen var Styrman skadedrabbad och han tvingades till en ljumskoperation kring årsskiftet. Han kom tillbaka, men spelade inget i SM-finalerna med Brynäs.

Den här säsongen har han varit bänkad i många matcher och en speltid när han väl fått förtroendet på blygsamma elva minuter per match.

– Det är tuff konkurrens samtidigt som jag har varit lite upp och ner. Jag är inte nöjd med min säsong hittills och hoppas på en nytändning i Brynäs, säger Styrman, som tycker att han har en spelstil som påminner om den han ska ersätta.

– Jag är ganska bra defensivt, spelar för det mesta säkert. Det känns som att jag och Simon Bertilsson är ganska lika i spelsätt, förutom att han är lite mer fysisk än vad jag är.