Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs värvar från ärkerivalen

Brynäs har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. 27-årige Jesper Ollas från Leksand har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Ja, det stämmer, bekräftar agenten Tommy Öström.

Brynäs har fått flera nej tack från spelare man varit intresserade av den senaste tiden. Men på torsdagseftermiddagen lossnade det på värvarfronten.

Och det är från allsvenskan – och ärkerivalen Leksand – som Brynäs ännu en gång hämtar en ny spelare.

Jesper Ollas, som fyller 27 år i april, är visserligen född i Norrköping men flyttade till Leksand redan som barn och har sedan dess varit den klassiska Dalaklubben trogen.

– Jag tror att alla, även de med stort Leksandshjärta unnar Jesper att få spela i elitserien, säger hans agent Tommy Öström.

Den 183 cm långe och 92 kg tunge forwarden med sju A-lagssäsonger bakom sig i Leksand har alltså skrivit på för två år med Brynäs. Under den gångna säsongen, som återigen blev misslyckad för Leksand som lag, svarade Jesper Ollas för 44 poäng (21+23) på 50 matcher i allsvenskan. Dessutom gjorde han tre poäng (1+2) på Leksands sex kvalmatcher till kvalserien.

Sporten har utan framgång sökt Brynäs sportchef Micke Sundlöv för en kommentar.