Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Brynäsklacken är ljusår efter de i norr..."

Annons

Tjopp Keb!
Jag är en ung gammal hemvändare som återvänt till Gävle efter 5 år i Skellefteå. Där uppe har jag hunnit se några matcher när bl.a. Brynäs gästat. För att jämföra Skellefteås publik, framförallt klacken så måste jag tyvärr säga att Brynäsklacken är ljusår från den stämning som bl.a. Skellefteå AIK har.

Senaste två matcherna har jag haft en ståplats och försökt tjoa på vårat lag så gott det går men jag får nästan panikångest när jag ser och hör att 90% av ståplatspubliken inte ens klappar med eller sjnger. Inte ens hälften bär något som kan relatera till Brynäs såsom matchtröja, halsduk eller ens pins. Det finns en och annan person som ibland försöker dra igång publiken men de flesta bara ignorerar. Framförallt när laget behöver stöd och ligger under.

Det som skulle underlätta, tror jag, är någon form av rabatt för de som går i matchtröja. Behöver inte vara så mycket. Tror t.o.m. en femkrona räcker. Stora plakat som säger att om man ska vara på stå kan man i allafall sjunga med. Det finns unga grabbar där som kan sjunga med i ramsorna så de är inte så avancerade att en tonåring inte kan dem. Tror också att trumman bör gå hela tiden, det är lättare att klappa med då samt att LA bör fixa en liten speakers-corner mitt i som en "publik-ledare" kan stå på med liten megafon som gör att hela ståplats hör.

Detta finns i andra arenor, framförallt i norr.

Vad tycker du, Keb?Tycker du är helt rätt ute, det är en jäkla skillnad på hur stämningen är i norrarenor som i Timrå, Ö-vik, Skellefteå eller Luleå med en direkt jämförelse med Gävle och Läkerolen.

Tycker också att du kommer med bra förslag, som jag skickat vidare till både klubbdirektören och marknadschefen i Brynäs - och jag hoppas verkligen att de kan försöka ta efter några av dina idéer och genomföra det i Läkerolen, för att höja stämningen som långt ifrån är bra här.

Mer läsning

Annons