Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynässhopen flyttas

GÄVLE / ISHOCKEY
Att Brynäs har ekonomiska bekymmer är ingen nyhet. Därför vill klubben flytta Brynässhopen för att öka försäljningen av souvenirer.

Annons
- Vi är inte nöjda med utvecklingen vi haft i butiken på stan. Vi måste ha ett bättre läge, säger Brynäs klubbdirektör Roland Henning.
En av Brynäs största inkomstkällor är försäljning av souvenirer. Men trots att föreningen säljer tröjor och halsdukar för drygt tre miljoner per år räcker det inte.
En första tanke var därför att flytta hela verksamheten till det nya restaurangtältet som byggts i anslutning till Gavlerinken. En idé som dock lagts på is.
- Skönt, tycker Brynässhopens grundare och butiksansvarige Håkan Westergren.
- Att flytta butiken dit upp är bara dumt. Då faller hela konceptet med en samlingspunkt för supportrarna, säger Westergren.
Brynäs klubbdirektör Roland Henning säger att inget beslut är taget i frågan.
- Som det ser ut nu kommer vi inte att flytta upp allt till Gavlerinken, även om vi ska sälja en del där.

Henning menar dock att Brynässhopens nuvarande läge inte är tillräckligt attraktivt. Detta trots att butiken är belägen i Wasahuset i centrala Gävle.
- Vi kan tänka oss att betala dubbla hyran för en yta som är hälften så stor för ett bättre läge. Drömcenariot är en central plats typ i Valbo köpcentrum, förklarar Henning.
Ett förslag som välkomnas av Håkan Westergren på Brynässhopen.
- Det skulle säkert bli kanonbra. Men frågan jag ställer mig är hur mycket mer man måste sälja för att täcka de kostnaderna. I Valbo skulle vi bli tvungna att rätta oss efter deras öppettider och därför anställa mer personal.
Håkan Westergren är inte emot en flytt, men tror inte att man löser problemen och börjar sälja fler souvenirer bara för att butiken byter plats.
- Nej, allt hänger ihop med hur det går för laget. Under de senaste fem åren, sedan guldet 1999, har vi gått stadigt nedåt i försäljningen - och det är ju bara att titta på hur det gått för laget, säger Westergren.

Brynässhopen har de senaste två åren sålt för cirka 1,5 miljoner kronor. Men Brynäs framgångar under hösten har dock avspeglats i butiken.
- I november sålde vi för 188 000 kronor. Den högsta novembersiffran sedan vi startade 1995. Och det beror förstås på en bra höst av laget.
- Spelar dom bra säljer vi bra, och jag tror inte att en flytt skulle göra så stor skillnad. Det man skulle göra är att satsa på ett café, då skulle folk handla annat än bara souvenirer, avslutar Håkan Westergren.

DANIEL SANDSTRÖM
026 - 15 93 87
daniel.sandstrom@gavlenyhetsbyra.se