Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budkavlekväll på Folkteatern

/

En ny form av arbetsprocess inleds nu på Folkteatern. I sommar ska det resultera i en föreställning "Ett sjunkande skepp / Ett växande slott", men redan nu på torsdag inleds en serie av så kallade budkavlekvällar. Ett forum för samtal under ledning av Martin Pareto, skådespelare på Folkteatern.

Annons

Ämnet är klimatet och klimatkrisen. Ett stort ämne i behov av många infallsvinklar. Inget ensamt konstnärskap kan omfatta hela denna fråga, konstaterar Folkteatern.

Läs mer: Folkteaterns vårsatsningar presenteras här

Under budkavlekvällarna ska ett språk arbetas fram för att möta den stora klimatutmaningen. Första kvällens gäster är Thomas Nylund (Gästrike återvinnare), Annabell Rahm (arkeolog) samt Erik Lith, Martin Lith och Hannes Lundin (Lith, Lith, Lundin). De ska samlas under rubriken "Gamla resurser/nya resurser" och liknande motsatspar kommer att stå som rubrik för vårens träffar. "När slutar något att ha ett värde, och när återfår något annat sitt?" lyder en av frågorna som ställs.

Gästerna ombeds ta med en stafettpinne – därav namnet budkavlekväll – som sedan ska leda fram till föreställningen "Ett sjunkande skepp / Ett växande slott". Budkavlarna kan vara vad som helst: en sång, en dikt, ett manifest, en planta ...

Mer besked om vad denna nya arbetsprocess innebär får vi förhoppningsvis på torsdag kväll på Folkteatern.

*

Missa inte de senaste recensionerna och krönikorna från GD Kultur. Ladda ner Gefle Dagblads nya app här, till Iphone eller till Android!

Läs mer: Hitta alla artiklar från Kultur här

Läs mer: Missa inte det senaste – följ GD Kultur på Facebook

Annons