Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buenos Aires nästa!

/
  • När vi väl kunde dansa utan att hela tiden tänka på tekniken var det riktigt roligt.
  • Tillslut fick vi till knycken. Daniel tog ett ordentligt tag och svingade ner mig och drog sedan snabbt tillbaka för att fortsätta dansen.Foto: Lars Wigert
  • Lars Ingman fick visa Daniel hur han skulle föra sin dam.

Annons

Då var det dags för den sista dansen. Vi valde ingen mindre än den mytomspunna tangon. En dans som utvecklades i Buenos Aires och Montevideos immigrantkvarter och som via Paris spreds över resten av Europa. Det gav ett stort avtryck i Finland, där den finska tangon är mycket populär och det blir just denna sort som vi ska försöka lära oss på vår sista lektion hos Lars Ingman.

Till en början var tangostegen lite knepiga att få kläm på. Ännu svårare blev det när vi skulle klara av allt i takt. Vi upptäckte snabbt att i tango finns det olika kombinationer som utförs i olika takter vilket kan kännas omöjligt till en början.

Men med högt räknande och egna små tankesätt lyckades vi tillslut få till det som kallas fottapp och Daniel kunde bestämt föra mig mot marken i en gungande rörelse. För det här var verkligen mannens dans.

Med ett bestämt grepp om min rygg visade först Lars Ingman oss hur vi skulle dansa och jag kunde följa hans steg enkelt. När sedan Daniel tog över förstod även jag att tango inte är en dans på rosor, för man kan inte luta sig på sin partners kunskap heller. Det är en pardans och man måste tillsammans hitta den rätta vägen.

När lektionen var slut fortsatte vi av egen vilja. Vi var så nära att klara allt och med två vinnarskallar som våra så satte vi våra steg efter många om och men. Tango var roligt och jag vill bara dansa vidare, för känslans skull inte i den finska utan den heta, argentinska natten.

Att tolka musiken gjorde Rebecca och Daniel bra. Grundstegen, kontrasteg, fottapp samt gungstolen fungerade också bra. Så min bedömning efter takt, teknik, dansrytm, glädje och viljan blir helt klart godkänt.

Återigen lyfter jag på hatten för er två! Oj vad vi kunde åstadkomma med lite mer tid o träning!

Så min bedömning med en siffra skulle bli en klar 7:a.

Mer läsning

Annons