Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buffalo satsar på Cityfesten

GÄVLE / Cityfesten
Buffalo City ska locka turister till Sydafrika under Cityfesten. På fredagen och lördagen deltar en turistdelegation därifrån i ett tält på den så kallade turistgatan mitt i stan.

Annons
Innan dess ska de ha hunnit med en träff med representanter för företaget Gävle&Co för att se hur de båda städerna kan få till ett utbyte inom turistsektorn. Planerna ska presenteras för kommunalrådet Mats Ågren, s, och kommundirektören Britt Åberg nästa vecka.
- Vitsen är att få gävleborna att resa ner dit, berättar Laila Nordfors, internationellt ansvarig vid kommunen. Samtidigt kan det förstås även leda till att sydafrikanerna åker hit på semester.
Fyramanna-delegationen från Buffalo City utgörs av politiker och turistfolk. Med sig har de 13 lådor med broschyrer, vykort och traditionellt kläder från vänorten, som en kvinna ska visa upp i tältet.
Turistutbytet är ett av flera samarbeten som Gävle har inlett med Buffalo City den senaste tiden.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se