Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bullar ska locka föräldrarna

GÄVLE
Lärarna på Sörbyskolan har förberett sig inför sina elevers skolavslutning den 6 juni. Man har ordnat med tält, många bullar och kaffe.

Lärarna hoppas att det ska locka föräldrar att komma till Boulougnern för att hålla uppsikt över sina 15-åringar.
- Tältet kommer att stå nära minigolfbanan. Det är en liten samlingsplats för föräldrarna, säger Karin Högberg, lärare på Sörbyskolan.
Med tältet som bas kommer vuxna, både lärare och föräldrar, att gå runt i parken och förhoppningsvis ha en återhållande inverkan.

Samarbete

Sörbyskolans nära samarbete med Tomas församling borgar för själva bullarna - det är församlingens husmor som bakar.
Att lärarna gör en extra ansträngning beror på särskilda farhågor inför årets skolavslutningar.
De är nämligen utspridda över en hel vecka, sedan rektorerna med olyckligt resultat fått planera in studiedagar utan någon samordning mellan skolorna.
Därför är risken större för stökiga dagar med mycket fylla mot de senaste årens relativt lugna avslutningar.
- Vi hoppas på det bästa, men är bekymrade. Vi är också oroade att Boulognern återstår som mötesplats, säger Karin Högberg.
Sörbyskolans lärare hoppas att deras initiativ ska få lärarna på andra skolor att försöka locka ut föräldrarna på avslutningskvällen.
Beskedet har redan kommit från skolförvaltningen att man nästa år tänker försäkra sig om att rektorerna håller skolavslutning på samma dag.
Då blir det avsevärt mycket lättare för både polis och andra myndigheter som socialtjänsten att kraftsamla för hålla ungdomsfylleriet nere.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se