Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bullet utmanar rockens gubbar

De öppnade nyligen för rockveteranerna AC/DC i Göteborg. Nu gör sig svenska Bullet redo att erövra heavy metal-scenen. – Det är dags för de yngre förmågorna att sätta i gång, säger sångaren Dag ”Hell” Hofer.

21 juni 2009. De fem medlemmarna i Växjöbandet Bullet kliver ut på Ullevis scen, inför 40 000 skrikande AC/DC-fans. Sångaren Dag ”Hell” Hofer greppar mikrofonen och vrålar ”jag älskar er” över publikhavet. Där finns inte ett spår av rampfeber.

– Jag får en jävla kick av att stå på scenen. Ju större publik, desto mer taggad blir jag. Nervös jovisst, men inte på ett negativt sätt, säger han på telefon från turnébussen, en månad senare.

Att Bullet fick öppna för de australiska hårdrocksgiganterna är en riktig solskenshistoria. AC/DC är Smålandsbandets husgudar sedan många år. När Dag ”Hell” Hofer fick nyheten trodde han, bokstavligt talat, inte sina öron.

– Det kändes förjävla ruttet att det fanns ett annat band som hette Bullet, vi skulle bli tvungna att byta namn. Men när poletten väl trillat ner gick jag på moln i flera dagar, skrattar han.

Men något nära möte med idolerna blev det inte.

– De kom i taxi fem minuter före giget och åkte lika fort efteråt. Lite sorgligt, men vi var förberedda.

Konserten på Ullevi har minst sagt satt fart på Bullets karriär. Under sommaren spelar de på flera stora musikfestivaler runt om i landet, och inom kort ska de börja jobba på sin tredje skiva.

Dag ”Hell” Hofer upplever att det åter finns ett sug efter 80-talets avskalade, råa heavy metal.

– Den har nog varit lite borta, för tio år sedan var det inte alls samma efterfrågan på Judas Priest-konserter och sånt.

– Det är mycket vanligare med andra hårdrocksgenrer, som speed metal och trash metal.

Han tycker att det är på tiden att AC/DC och de andra bjässarna på heavy metal-scenen utsätts för lite ungdomlig konkurrens.

– Man måste väl inte vara 50-60 för att hålla på med det här? Nu får de yngre förmågorna sätta i gång, manar han.