Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Burger King letar rätta läget

GÄVLEDet dröjer innan det blir någon Burger King-restaurang i Gävle.

Trots att chefen Jonas Berg fick gå före i villatomtkön för att kunna flytta hit och öppna en restaurang blir det ingen etablering i år.
- När man är i den här branschen är det läget som gäller. Vi har inte hittat något som vi har fastnat för, säger han.

Förtur i tomtkön
Jonas Berg driver en Burger King-restaurang på Medborgarplatsen i Stockholm. När han i våras presenterade planerna på att öppna en restaurang i Gävle fick han förtur i tomtkön för att få bygga en "herrgårdsliknande villa i 1700-talsstil" i Jonstorp.

Anledningen var att en ny restaurang kan ge 30 nya arbetstillfällen i Gävle.

Enligt Jonas Berg har han tittat på många olika lokaler och lediga tomter i centrum, i Valbo och även vid Ica Maxi. Men ingen som passar perfekt för en etablering.

- Hemlingby kan bli bra på sikt kanske, men i dag är det för få bilar som rör sig där. I centrum finns det många lediga lokaler, men ingen som är godkänd för restaurangverksamhet, säger han.

Läget viktigt
Han förklarar att kollegor som öppnat restauranger har misslyckats bara för att de ligger 100 meter fel. Läget är med andra ord väldigt viktigt.

- Jag väntar hellre länge och får rätt läge. Vi är inte som en klädkedja som kan flytta om lokalen inte passar. Det kostar ungefär 15 miljoner att öppna en restaurang, och den är inte så lätt att flytta.
Enligt Jonas Berg blir det ingen Burger King i Gävle i år.

Däremot håller han själv på att flytta hit.

- Vår tomt börjar bebyggas i höst. Men jag bor redan halva tiden i Gävle. Min fru håller på att öppna en ny tandläkarmottagning här, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST