Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butiksdöd i Brynäs centrum

GÄVLE
I god tid innan jul stänger ICA Supermarket igen sina portar i Brynäs centrum. Då hänvisas kunderna till den nya ICA Kvantumbutiken vid nuvarande Rimi Fjällbacken.

Annons
Men trots att det börjar närma sig har fastighetsägarna Gavlegårdarna inte hittat någon affärsidkare som är intresserad av att flytta in i de lokaler som blir tomma.
Risken är stor att de får gapa lika tomma som de gamla postlokalerna bredvid har gjort sedan våren 2002. Då blir det ett trist centrum i den stora stadsdelen.
- Vi söker med ljus och lykta. Men de står inte på kö precis, livsmedelshandlarna, menar Lars Lennmalm, vice vd på Gavlegårdarna.
Idealet vore förstås att kunna fylla ICA-lokalerna med någon annan livsmedelshandlare. Men annars kan man tänka sig en närbutik kompletterad med någon fom av näringsdikare. Vad det skulle kunna vara vill han inte sia om.
Han konstaterar att man börjar få stora problem med tomma lokaler i de olika stadsdelscentrumen. Förutom på Brynäs är det mest akut i Andersberg där Rimi flyttar ut vid årsskiftet.
Till stor del beror problemen på att de lokala livsmedelsbutikerna har svårt att matcha den expanderande utbyggnaden av köpcentrum runt Gävle. En utveckling som är vanlig i hela landet.
På sikt är Lars Lennmalm även orolig för handeln i Valbo centrum, Bomhus centrum och Sätra centrum.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se