Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg en innebandyhall nu

”Att stirra bandyn i vitögat” som Stisse skriver i sin fredagskrönika lär förmodligen fler isbandyföreningar få göra, tyvärr. Att barn- och ungdomar väljer att spela innevarianten (innebandy) är väl det du menar? Varför i så fall inte skriva det? Jag trodde att du var mer insatt i vilken vinteridrott som numera är störst och drar till sig fler och fler barn- och ungdomar.

Att kommunala tjänstemän och politiker inte har den kunskapen det kan jag leva med, men inte att vår lokala sportchef kallar INNEBANDY för innevarianten, av utevarianten isbandy.

Får en känsla av att även du Stisse, verkar överraskad över att innebandyn har vuxit sig så stor. Största inomhusidrotten alla kategorier. Att innebandyn sedan inte har de anläggningar som till exempel Skutskärs isbandy har, kan man som innebandyledare bli avundsjuk på. Brynäs IF ska enligt avtal med Gävle kommun bygga en C-hall för ishockeyn.

Vore klokare att bygga en innebandyhall i stället, eftersom fler och fler ungdomar väljer att spela innebandy. Gympahallarna räcker inte till, och föreningar tvingas tacka nej till barn- och ungdomar som vill börja spela innebandy.

Vi har med andra ord ett annat problem än vad till exempel isbandyn och andra idrotter har. Som ett exempel kan nämnas att en innebandyförening i Gävle med fem lag tilldelas fyra träningstimmar per vecka. Vilken fotbolls-, hockey-, isbandyförening accepterar det?

Bygg en innebandyhall i stället för en ny C-hall vid Läkerolen. Jag är övertygad om att Brynäs IF kommer att tjäna på det i längden eftersom även hockeyn tappar barn- och ungdomar.

Herbert Marcher

Gästriklands Innebandyförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare