Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg inte bort fågellivet

I förra veckan kunde vi läsa om 6 000 nya bostäder på Näringen i framtiden. När jag tittade på kartan ser jag att man ska bygga vid Skansbron och längs Testeboån.

Då blev jag både ledsen och förbannad samtidigt. Nu får det väl ändå vara nog. Förstör inte detta, snälla! Det byggs så mycket i Gävle redan och det räcker nu.

Hur mycket byggs det i andra kommuner egentligen? Kan man inte göra ett naturreservat av Testeboån och dess omgivning i stället? Vad händer med det rika fågellivet där vid byggnation?

Jag skulle vilja skriva en massa svordomar just nu, men vad hjälper det? Vädjan får väl gå till alla naturvänner och fågelskådare att med gemensam kraft protestera mot detta vansinne. Människan vill bo vid vattnet. Fiskarna och fåglarna bodde där först. Dom har också språkrör och jag hoppas dom träder fram nu.

Hjälp djuren och naturen!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare