Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg på travbanan i stället för på Näringen

Den 2/9 läser jag om den döda hand som politikerna lagt över Näringen. Hur har politikerna tänkt sig den praktiska avvecklingen av hela Näringen utan att just skada Gävles näringar?

Tidigare har en annan skribent pekat på att det nya bostadsområdet i Gävle borde ligga där travbanan nu ruvar, men även där saknar vi svar. GD:s sportanalytiker Pelle Sundberg skriver 31/8 att antalet besökare på Bergsåkers storlopp Sundsvall Open Trot i stort sett har halverats på bara ett decennium!

Bergsåker är inget undantag. Solvalla, Åby, Jägersro, ja, publikraset drabbar alla. Konstigt? Inte alls. Jag har vänner som tidigare glatt lade ut en tusenlapp på resa, entré, mat och dryck för att följa V75 på Bergsåker, men som nu sitter hemma och ser Sundsvall Open Trot via ATG Live och TV 12/TV4.

Varför? Ja, man får mer och bättre information om hästar, kuskar och utrustning än på plats. Ska vi riva sönder näringarna och låta hästarna stå i hagen och se på? En ny stadsdel i Gävle är ingen liten fråga. Är det just därför politikernas svar uteblir?

AH

Mer läsning: Gävle kommun och företagsklimatet, exemplet Näringen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare