Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här trivs Clara – och garderoben är bäst

/

Clara gjorde om sitt rum som hon ville ha det själv. Med inspiration från New York och sina intressen kläder och musik har hon skapat sitt eget drömrum. ”Det enda jag skulle kunna önska mig nu är att rummet var lite större. Annars är jag jättenöjd”, säger Clara.

Annons

Vad är det bästa med ditt rum?

– Jag tycker om hela mitt rum men det bästa är nog garderoben! Jag har alltid velat ha en som man kan gå in i och där man kan hänga upp kläderna på en stång. Förut hade jag bara hyllor, men nu har jag gjort i ordning min garderob. Det är jättebra för man ser kläderna mycket bättre när de hänger på galgar och det är lättare att välja vad man ska ta på sig. Det är också bra med en stor garderob när man har ett litet rum för då kan man stoppa undan saker där. Jag är intresserad av mode och kläder. Jag tycker att det är roligt att mixa och kombinera olika saker. Jag älskar att shoppa och ibland ärver jag kläder av Elin, min faster som är 29 år. Zebratröjan som jag har i dag har jag fått av Elin. Till den har jag svarta shorts från H&M och mönstrade strumpbyxor från Åhléns.

Hur skulle du beskriva s tilen i ditt rum?

– Modernt, med vit bas och detaljer i svart och rött. Min fondtapet är inspirerad av New York och dit skulle jag gärna vilja åka. Man kan också se att jag gillar mode och musik. Jag har en stereo på väggen som jag kopplar till iPoden och en gitarr på golvet, mest för att den är snygg. Jag spelar inget instrument, men jag tycker om att dansa.

Vad lyssnar du på?

– Pop och R’n’b till exempel, jag gillar Chris Brown som har gjort låten ”With You” som är bra. Han gav ut en ny skiva nyss som heter ”FAME”.

Vilken är din favoritpryl?

– Det är nog kameran, för jag tycker mycket om att fotografera. Jag fotar allt möjligt, kompisar eller bara i naturen. Jag har skickat in till en sommarbildstävling i tidningen en gång. Det var en bild på ett moln som såg ut som ett hjärta. Jag låg i en solstol i trädgården när jag fångade molnet med kameran.

Vilka möbler har du?

– En järnsäng som man kan sitta i som en soffa. Där sitter jag ibland med datorn. En fin fåtölj har jag också, en äkta snurrfåtölj från 50-talet som jag har fått av en kompis. Det ger fina kontraster i ett rum att blanda nytt och gammalt tycker jag.

Vilken är din bästa möbel?

– Fåtöljen tycker jag är fin. Den ser lite äldre ut och jag gillar färgen, det är också snyggt med snurrfåtölj.

Vad gör du i ditt rum?

– Är med kompisar, gör läxor, håller på med datorn, ibland kollar jag på modebloggar för att få inspiration och ibland läser jag i modetidningar. Tidningen Chic är bra.

Vad är viktigt med ett rum?

– Att man känner sig hemma och tar in lite personliga saker. Sånt som betyder något för en själv. Jag har en skål i fönstret med snäckor och stenar som är semesterminnen.

Hur bor du?

– I en trävilla med trädgård på Söder. Det är jättebra. Det är skönt att bo i hus och samtidigt nära stan.

Har du någon favoritplats utanför huset?

– Mormors stuga i Trönö och en stuga i Bollnäs som några vänner till familjen har. Jag gillar att åka till landet där man slipper trafik och stress och bara kan koppla av i fin natur. Jag tror att jag tycker särskilt om sommarstugor eftersom jag bor mitt i stan till vardags.

Vad är det fulaste på ditt rum?

– Fläckarna på dörren efter alla gamla affischer som jag hade förut. Jag skulle behöva måla den.

Hur skulle ditt önskerum se ut?

– Som mitt rum ser ut nu för jag har nyss gjort om. Men jag skulle kunna tänka mig lite större, för då får man mer yta och det blir luftigare mellan möblerna.

Hur får man det trivsamt?

– Med personliga saker och med kuddar blir det mysigt.

Är det viktigt att städa?

– Så där. Jag vill gärna ha lite kläder och prylar framme, lite rörigt gör inget. Det är inte kul att städa, men man måste ibland. Jag brukar dammsuga och damma en gång i veckan.

Varför är du inspirerad av New York?

– Jag har sett mycket från New York på teve och det skulle vara roligt att se hur det ser ut på riktigt. Jag gillar ”Gossip Girl” som utspelar sig på Manhattan och i ”Vänner” är de ofta i Central Park. Jag skulle vilja flytta dit när jag blir stor. Och jobba som advokat. Det verkar vara ett intressant och spännande jobb.

Mer läsning

Annons