Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtesaker

Annons
Snart är det den 14 februari, Alla HjärtansDag. Den dag då vi på olika sätt ger kärlekoch vänskap till våra nära och kära.

Det pirrar lite i magen så där några dagarinnan.

Det är ändå dagen då man får tillåtasig själv att bara vara sanslöst kär. Det pyntasöverallt på stan med hjärtan, kort och blommorsom man ska köpa och ge bort till sin älskade.

Jag tycker knappt att affärerna har hunnit plocka bortjulpyntet och nyårsglittret innan det fylls på medhjärtan. Ännu ett onödigt påhitt frånUSA, tycker många, medan andra lyser av lycka och tyckerdet är mysigt att inhandla små hjärtan och chokladaskaroch vara allmänt gullig. Sanningen är att Alla HjärtansDag allt mer håller på att bli en tradition i Sverige.Det blir mer och mer saker för varje år.

Samtidigt är det väldigt mysigt att ha en litenhögtid så här efter jul. Jag tror alla har käntdet där lilla pirret när man kommer hem från jobbeteller skolan och öppnar brevlådan och ser om det dimptner något valentinkort, kolla mejlen, slå påmobilen för att få höra det lilla pipet som visaratt du fått ett SMS. En röd ros ligger kanske och väntarpå dig vid köksbordet, vem vet.

Själv tänker jag överraska familjen med attbaka en hjärtformad gräddtårta med små kristyrhjärtanoch ett stort godishjärta i mitten, förstås. Jagbrukar alltid köpa små chokladhjärtan att tillmamma och pappa och min lillebror på morgonen. Någonpresent har det blivit då och då.

Det är mysigt att lyssna på romantisk musik nutill Alla Hjärtans Dag. Om man inte kan vara med sin pojkväneller flickvän just den dagen. Romantiska sånger påminnerom den man håller kär. Jag tänker lyssna påR Kellys senaste "If you could turn back the hand of time", elleren gammal klassiker - "Stand by me" framförd av Ben E King- och tänka på min pojkvän.

Kanske är det så att Alla Hjärtans Dag behövs,för att vi svenskar ska tina upp. Vi behöver uppmuntravarandra lite extra ibland och ge en present eller en ros tillnågon man tycker om. Det behöver inte vara ett dyrtsmycke utan kan också vara en fin dikt. Men egentligen skadet väl inte behöva finnas en särskild dag fördet?

MARIA HAMMARBERG

Mer läsning

Annons