Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattan är inne

Annons

Mattan är på modet igen. Gärnarund, hjärtformad eller på annat sätt okonventionell,och ofta lurvig och färgstark.
Om du befinner dig i Skåne eller har vägarna ditpågår där fram till den 25 mars en matt-utställningav textilkonstnären Agneta Svensk, som hämtat inspirationfrån Medelhavsområdet, främst Anatolien i Turkiet." Ariadnes Tråd" heter utställningen som visas påKulturen i Lund. Mer information finns på www.kulturen.com.

ooo Priserna på bostadsrätter steg kraftigti storstadsområdena under förra året. I tätenligger Malmö med en ökning på hela 50 procent.I Göteborg steg priserna med 37 procent, och i Stockholmsteg de med 28 procent. Källa: Svensk Fastighetsförmedling.

Bjud våren in

Varför inte plocka in lite vårglädjei förväg? Tag en kvist av något fruktträdeller en vårblommande buske, till exempel Forsythia, ochsätt i en vas med vatten, så har du en hel sky av härligablommor inom en vecka. Just Forsythian med sina knallgula blommorkan gärna tas in en vecka före påsk; närden slår ut är påskstämningen ett faktum.

Nya småhus slipper skatt

Visste du att ägarna till nybyggda villor ochfritidshus slipper fastighetsskatt de första fem årenefter att husen byggts? Dessutom är skatten från detsjätte året till och med det tionde bara hälftenav skatten på äldre villor. Vadan detta, kanske nisom betalar både det ena och det andra beloppet förera villor frågar er. RSV förklarar att det ärför att stimulera nybyggandet som nybyggda hus är befriadefrån skatt.

ooo Minst 10 000 människor i Sverige dör varjeår av följderna av tobaksrökning. 20-30 procentav all astma hos barn beror på passiv rökning, främsti hemmet. Det rapporterar Astma- och allergiförbundet, somvill uppmana alla föräldrar att inte röka hemma.

Allt fler surfar

Allt fler svenskar har dator hemma och allt flerhar internet. Några helt färska siffror finns inte,men Sifo har nyligen konstaterat att 3 666 000 personer, eller51,7 procent av alla mellan 12 och 79 år, surfade underdecember 1999. Det är 24 procent fler än i börjanav samma år och kvinnorna stod för 60 procent av ökningen.Detta antas bero på att männen, i synnerhet de yngsta,redan använde internet i stor utsträckning. 80 procentav männen under 24 år surfade i december 1999. Dennagrupp tillbringar också mest tid ute på nätet.

ooo Svårt att få ren rutan i spis eller kamin?Använd mormorsknepet med gul såpa. Låt den sittapå länge, gärna i flera timmar, och tvättabort. Sedan ska det bli rent, hävdar Christel Hofberg i tidningenhem Ljuva Hem.

Mer läsning

Annons