Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

… och med stil!

/
  • Skåla in 2012 med lite festliga bubblor – i stiliga glas.
  • Återbruksflärd. På loppisar och antikvitetsbutiker kan man göra fynd och dessutom skåla medvetet. Dessa modeller i pressat glas finns på Handelskompaniet på Söder och kostar mellan 20 och 60 kronor styck. Ibland finns det många lika, men det kan också bli fint att blanda udda modeller!
  • Love is Divine är en hyllning till Victoria och Daniels kungliga bröllop. Lyxiga bröllopsglas med skira ränder och gnistrande kristallis som strösslet på en glass för extra skimmer, designade av Erika Lagerbielke åt Orrefors. Finns på Cervera, kostar 1 199 kronor för två.
  • Harmoni heter Åhléns modell med snirkliga blommor och blad som mönster, nästan som ett klassiskt tygtryck eller en tapet. Sköna och tidlösa till ett bra pris, kostar 79 kronor.
  • Club är moderna och stilrena glas designade av Matz Borgström som även drivit dansklubbar. Har en skön tyngd med sex olika färger i foten som sprider sig i hela glaset i viss belysning. Välj mellan blå och gul, rosa och grön eller orange och turkos, eller blanda alla. Finns på Designforum, från Sagaform och kostar 199 för två.
  • Nobel heter Gunnar Cyréns praktfulla champagneglas med tung guldkula. Mycket vackert med en dyrbar känsla av rikedom och saga, från Orrefors och kostar 599 kronor på Cervera.
  • Barbie som konst på ungdomliga glas av Carolina Gynning finns i sex varianter, här Bleeding Barbie och She’s the One. Vill förmedla ett budskap: ”Du hittar sanningen när du söker svar. Genom att gå din egen väg lever du i kärlek”. Kostar 249 kronor styck på Cervera.

Eftersom njutning även är för ögat har vi gått ut på stan för att titta på utbudet av champagneglas

Annons

Vi hittade både ett lokaldesignat praktglas, ungdomliga konstglas, en tuff klubb-modell för moderna stadsmänniskor och en del fina loppis-glas, ofta både billigare och betydligt snyggare än trista plastglas.

Dessutom, vackra glas består och om man bara är varsam kan de användas vid många fler kalastillfällen under året.

Gott Nytt Kalas-år, önskar Bygga&Bo-redaktören

Mer läsning

Annons