Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sladdar, sladdar och åter sladdar

Det bor råttor i mitt hus. I sönernas rum trivs de allra bäst.
Jag brukar jaga dammråttorna med snabeldraken då och då men i sönernas rum får de oftast vara ifred. Jag har gett upp för länge sedan. Bättre då att vänta tills de visar sina fula trynen ute på golvet.

Annons
Dammråttorna bor bakom sönernas respektive teveapparater. Där bakom finns sladdar, sladdar och åter sladdar. Allt i en enda röra. Jag vet att de första två sladdarna som kom dit var till teveapparaterna och till antennkablarna.

Genom åren har de fyllts på med sladdar till videoapparater, dvd-spelare, Nintendo, X-box och allt vad det heter. De har förökat sig med en skrämmande hastighet som ibland ger mig mardrömmar..

Varje gång jag försökt dammsuga bakom teveapparaterna har jag snubblat och dammsugaren fastnat. Sladdar har ryckts ur och sönerna blivit sura. Det har blivit så många svärord och så mycket pumpande adrenalin i samband med städningen att jag helt enkelt insett att för husfridens skull får dammet vara. Bättre lite skit bakom teveskåpen än ett rent helvete med andra ord.

Visst vet jag att det går att åtgärda och jag har hittat finurliga lösningar till flera sladdar på andra ställen i huset. Men trasslet bakom teveapparaterna orkar jag bara inte befatta mig med. Har försökt med gummisnoddar och buntband men resultatet blev långt ifrån bra. Har också provat med små krokar att hänga upp sladdarna på men de ramlade bara ner igen.

I somras köpte jag ett litet set med fiffiga grejer som samlar ihop sladdarna. Men det har liksom inte blivit av. För att få ordning på härvorna måste jag dra ur alla kontakter med påföljd att diverse inställningar går förlorade. Därefter ska de tråcklas igenom resten av härvan för att kunna lokaliseras till rätt apparat.

Det känns som ett jobb för en långledighet och någon så lång ledighet blir det nog inte förrän pensionen och när jag går i pension har pojkarna flyttat hemifrån och då har de tagit sina sladdar med sig. Enkel lösning alltså - allt ordnar sig med tiden.
Men skulle jag mot förmodan få för mig att ta reda på ormbona innan pensionen så vet jag nu att det finns bättre grejer än gummiband och buntband. Kabellister var ordet.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons