Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två ettor med kök

Annons
När Lasse Halvarsson skaffade sig en litenetta på Norr i Gävle hade han tänkt ha den somett praktiskt hotellrum, en bas i Gävle, medan han pendladetill Haag.

Ettan hade vissa fördelar, som ett läckert badrummed jacuzzi men också begränsningar. Den var faktisktbara 23 kvadratmeter stor.

Nu tog livet andra vändningar. Ettan blev permanentbostad,väl liten, trots att han hade gjort sig av med alla sinamöbler, prylar och ägodelar vid en egenarrangerad auktion.

Granne med Lasse fanns dock ytterligare en etta, faktisktlitet större, runt 38 kvadrat. Och den stod tom.

- Jag såg potentialen. Och det skulle innebäraatt jag slapp flytta, säger Lasse.

Sammanslagning

Efter ett år kunde Lasse köpa den andraettan och då inledde han projekt sammanslagning.

- Jag skulle inte göra om det nu. Då visste jaginte vad det skulle innebära att ta upp väggen mellanlägenheterna, berättar Lasse, som varje kväll efterjobbet som fotograf på Gefle Dagblad satte på sigblåstället och arbetade några timmar.

Han började med att riva köket och skafferiet iden nya lägenheten, som såg ganska förfärligut. Den var målad i orange och svart.

Så småningom var det dags för att ta uppförbindelsen mellan lägenheterna. Och det var bådetufft och tungt.

Alla tegelstenar skulle inte bara tas ur väggen, de skulleäven bäras ner från fjärde våningen,62 trappsteg, till gården.

Men det röda dammet efter tegelstenarna var värst.Det lade sig överallt och gjorde att Lasse fick målaom vardagsrummet. Igen. Och hela trapphuset fick han städaingående.

Så, två ettor med kök och badrum - hur skulleman kunna göra något vettigt av det?

Och skulle det löna sig?

Lasse hade betalat sammanlagt 140 000 kronor för de tvålägenheterna. Hyran sammanlagt är 2 500 kronor. Skullehan kunna få ut 240 000 för den nya lägenheten?I så fall skulle han kunna investera 100 000 kronor.

Han bedömde att den kalkylen skulle hålla. I verklighetenklarade han sig på mindre. Han har lagt ner ungefär70 000 kronor på rusten.

Idérikedom

Han har anlitat yrkesfolk för rördragning,elarbeten och slipning av golven. Dessutom skickade han alla luckoroch dörrar på sprutlackering.

Resten har han gjort själv.

Resultatet vittnar om Lasses kreativa idérikedom. Enklasaker som är lätta att ta efter.

Han har ett motto före alla andra, nämligen attdet ska vara praktiskt. Och vackert. Och prylar som man inte haranvänt de senaste två åren, de kan man ge borteller sälja.

Så har han till exempel gjort med allt vardagsporslinoch alla vardagsglas. Bättre att använda Orreforsglastill vardagen och njuta av dem än att ha dem oanvändalångt inne i skåp. Pangar man något emellanåt,så får man ta den smällen, tycker Lasse.

Mer läsning

Annons