Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygghysteri i Gävle?

Har kommunen bygghysteri ?

Gävle kommun tror att alla vill bygga nya hus. Det finns 30 lediga tomter i Lindbacka och Västerbacken i Hille ser ut som ett krigsområde där bara kanske tio av 50 tomter är sålda, det finns 19 tomter till som är till salu. Det rör sig om 120 - 130 lediga tomter (minst) och det är ingen huggsexa direkt för att få dem.

Kommunen lägger ändå ner massor med pengar på att projektera nya bostadsområden trots att det finns så mycket ledigt. Om ni som har varit med lite och har koll tittar tillbaka 10-15 år så fanns det inga tomter alls att få tag på. De enda fanns uppe i Hemlingby där det också byggdes hus (innan förra fastighetskrisen i början av 90-talet).

Gävle Strand skall nu också vidareutvecklas med ett hundratal boenden. Det är faktiskt inte sååå populärt att bo i Gävle att man dagspendlar från Stockholm. Vi måste rannsaka oss själva. Kom inte och säg att jag är en tillbakasträvare för det är jag inte. Jag vill bara att våra skattepengar används till, i dagsläget, relevanta saker såsom underhåll av befintlig infrastruktur och sjukvård. Jag vet att det är olika plånböcker men nånstans måste det för katten finnas någon som tänker till? Flytta pengarna mellan plånböckerna då!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare