Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bypolitiken gör sig påmind som vanligt

Varför går vårt landsting back med 100-tals miljoner år efter år efter år? Jo, antagligen därför att politikerna inte lyssnar på sakkunskapen utan bara viftar bort de förslag som ges! Bypolitiken gör sig påmind som vanligt!

Själv har jag flera gånger föreslagit att man ska skrota landstinget som ter sig som en koloss på lerfötter! Låt staten sköta sjukhusen och kommunerna ta hand om öppenvården. Redan nu så arbetar landstinget tätt med kommunen med hemmavarande patienter. Då slipper man också diskussioner som kan uppstå om vem som ska göra vilken syssla. Innan jag gick i pension minns jag att det ibland uppstod tveksamheter.

Kanske får vi göra som man gjorde i Västergötland för många år sedan: När Vänersborg och Trollhättan inte kunde komma överens om en eventuell sjukhusutbyggnad så byggde man helt sonika ett helt nytt stort länssjukhus mellan orterna mitt i skogen, det som numera heter Näl. Kanske Bollnäs eller Söderhamn skulle vara lämpligt så slipper det hamna mitt i skogen?

Birgitta Persson

pensionerad distriktssköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare