Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byråkrati på liv och död?

Man skulle inte behöva gråta på sin födelsedag men det var precis vad jag gjorde när jag hörde nyheten om lilla älgkalven Kalles död. Att vårt så kallade civiliserade samhälle (läs byråkratin) till slut skulle visa upp sitt fula tryne var dock trots allt väntat.

Våra paragrafryttare tar som alltid alla tillfällen i akt att visa sina blanka sporrar, men i detta fall är det bara en ytterligare bekräftelse på människans fördumning inför lagar och förordningar. Här måste ha funnits utrymme för empati och sunt förnuft, men icke!

Att polisen ställer upp på dylikt kan man inte annat än skämmas för. Dessa har nog viktigare uppgifter än att rycka ut som dödspatrull för en stackars liten varelse som tack vare mänsklig kärlek och Guds försyn hade fått en andra chans! Var finns civilkuraget?

Dessutom verkar det hela kuppartat då polisen redan var på väg när beslutet kom till Lars Arkesjö. Säkerligen en upplagd taktik för att älgkalven ej skulle hinna gömmas.

Vidare kan man undra över varifrån älgarna kommer ifrån som lagligt finns i våra älgparker. Är dessa experimentiellt framklonade i någon mörk källare eller vad? Det finns inte ord för att beskriva den sorg jag som djurälskare känner. Till Lars Arkesjö och hans familj kan jag bara säga att jag lider med er!

Ulla Sognestrand-Larsson

Skutskär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare