Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bysjöstrand får eget kök

Det nya äldreboendet Bysjöstrand får ett nytt tillagningskök.
– Ett historiskt beslut att vi erbjuder hemlagad mat till de äldre, säger kommunalrådet Magnus Jonsson.

Annons

Kommunstyrelsen beslöt häromdagen att investerat totalt 6,3 miljoner kronor i ett kök på det nya äldreboendet. Samtidigt som det byggs en förbindelsegång mellan den gamla och nya byggnaden. Det nya köket ligger i linje med den nya policy som kommunen har tagit med tillagning av mat på de olika enheterna. Redan i höstas fick Perslundaskolan eget kök och sammantaget frigörs resurser från nuvarande centralkök i Vibacka.

Köket på Bysjöstrand kommer att även klara matlagning till personer som får mat genom hemtjänsten.

Centralköket på Vibacka blir kvar, men Magnus Jonsson menar att det köket ska stängas på sikt. Även om det blir ett trygghetsboende för äldre på Vibacka, ska det nya köket på Bysjöstrand klara även den utökningen av matportioner.

Trots att kommunen får ett nytt tillagningskök krävs ingen personalförstärkning utan personal kan omfördelas från centralköket.

Det nya äldreboendet Bysjöstrand är snart klart. Den 26 juni blir det öppet hus i lokalerna och redan den 29 juni börjar inflyttningen av de äldre. Under hösten ska det gamla huset renoveras och köket rustas upp. Samtidigt färdigställs förbindelsegången mellan byggnaderna.

– Invigning blir det först när hela huset är klart och det räknar vi med ska bli till årsskiftet, säger Magnus Jonsson.