Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C hoppas på fördubbling

GÄVLE / Val 2002Tre hälsingar och en gästrike. Så ser centerpartiets toppkvartett ut på länets riksdagslista i höstens val. Ett val då man hoppas fördubbla sin nuvarande representation i landets lagstiftande organ. I dag är toppnamnet Sven Bergström från Forsa helt ensam där.

- Det vore trevligt med sällskap från någon av de andra. Men det kan också bli så att jag blir omkörd av två andra, säger han och ler.

Picknick
I går pustade han och de övriga ut efter veckans stora centerstämma i Helsingborg, med en picknick i Boulognerskogen. Med jordgubbar, melonskivor och cider njöt de av högsommarvärmen och berättade om hur centerrörelsen går till val med självförtroende. Närvaron av gamle partiledaren Thorbjörn Fälldin på stämman, för första gången sedan 1985, gav extra råg i ryggen.

Personvalskampanjer
Nu ska de snart dra igång personvalskampanjerna och egentligen konkurrera med varandra. Men det ser de bara som en fördel eftersom de profilerar sig med olika frågor och mot olika väljargrupper. Att en klar majoritet av dom kommer från Hälsingland ser de inte som något problem. Väljarna ska nog kunna se mer till person än att de ska representera någon speciell del av länet, tror de.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonssson_gd.se