Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C vill lägga konstgräs trots allt

SANDVIKEN
Centerpartiets Carl-Ewert Ohlsson är kritisk till beslutet att inte bygga konstgräsplan på Jernvallen.

Annons
- Det är så många som ideellt lagt ner pengar på det här. Nu ser vi att man inte har någonting för ideella insatser i den här kommunen, säger han.
Det var i tisdags som kommunstyrelsen beslutade att det inte blir något konstgräs på Jernvallen, åtminstone inte just nu.

Deltog inte i beslut
Centerpartiet valde att inte delta i beslutet.
- Det fanns ingen beredning med utan bara tre olika förslag, säger Carl-Ewert Ohlsson.
Han säger att konstgräset egentligen inte handlar om bara fotboll utan om en sund ekonomi.
Planen håller i dag för två matcher i veckan, en konstgräsplan skulle kunna användas 24 timmar om dygnet, menar han. Dessutom behövs ingen gräsklippning, bland annat.

En besparing
På sikt anser Carl-Ewert Ohlsson att konstgräs därför skulle innebära en besparing. Han tycker att man ska bygga konstgräsmattan och förbereda för eventuell värme med hjälp av Sandviks spillvatten. För även om det projektet inte skulle gå i lås skulle det vara bättre än att ha det som i dag. Att kommunstyrelsen sagt nej är han därför mycket kritisk till.
- Det går bra att låna 15 miljoner kronor till resecentrum men man kan inte låna ytterligare tre miljoner till en konstgräsplan som på sikt skulle innebära en besparing, säger han.

Karin Bergkvist
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se