Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Camilla vågar satsa - startar egen firma

Efter ett år som arbetslös tar Camilla Persson i Gästrike-Hammarby klivet in i företagarvärlden. Om en vecka drar hon igång sin privata hemtjänstfirma.

I samma stund som hon får ut sin F-skattsedel försvinner ersättningen från A-kassan. Men det är ingen bekymrad blivande företagare som bestämt sig för att pröva på livet med egen firma.

– Jag tror på mig själv. Det är nu eller aldrig, säger Camilla Persson.

Att starta eget är funderingar som hon har haft med sig länge. Efter att ha jobbat i handeln och som behandlingsassistent i många år jobbade hon ett tag som handelslärare på Bessemergymnasiet men förlorade jobbet förra sommaren.

Sedan dess har hon sökt flera jobb men samtidigt börjat förbereda sig för ett liv som företagare i hemtjänstbranschen. En del av inspirationen har hon fått från sig egen mormor, som haft hjälp av den kommunala hemtjänsten.

– Det hon egentligen ville ha av dem, det kunde hon inte få, säger Camilla Persson, som kommer att erbjuda alla former av hushållsnära tjänster, inte bara till pensionärer. Skatteavdraget som infördes för ett år sedan innebär att hon till och med tror sig kunna sälja sina tjänster billigare än den kommunala hemtjänsten. Och kunderna får själva välja vad de vill ha gjort och hur lång tid det får ta.

Hennes föräldrar har jobbat som egna företagare och från dem får hon både stöd och goda råd.

Hon tror på idén och har fått bra respons.

Starten den 1 juli är inplanerad med omsorg. Från och med den dagen görs avdraget för hushållsnära tjänster direkt på fakturan.

Tidigare har den som fått avdraget beviljat tvingats vänta till nästa års deklaration.

Camilla Persson börjar i liten skala och räknar med att det kommer att ta tid att komma igång. Men hon har intresserade kunder och i bakhuvudet finns redan planerar för att utöka verksamheten, om allt slår väl ut.

– Det ska bli jättespännande.

”Jag tror på mig själv. Det är nu eller aldrig.”

Camilla Persson