Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carema tar över drift av äldreboende

Vårdföretaget Carema tar över Stigslunds äldreboende och hemtjänst och fortsätter att driva äldreboendet Sjätte tvärgatan.
Omvårdnadsnämnden anser att de har gett det bästa budet.

Varför politikerna tycker att Carema lämnat det bästa budet vill ordförande Vivi-Anne Sundqvist, S, och förvaltningschef Inga-Lill Björklund inte säga eftersom sekretess gäller under de tio dagar då anbudsgivarna kan överklaga nämndens beslut.

Då blir det också offentligt vilka de andra fyra anbudsgivarna är.

Sammantaget väger kvalitetskriterierna tyngre än priset i den utvärdering som görs av anbuden.

– Ofta är man rädd att det är prislappen som styr, säger Vivi-Anne Sundqvist.

Margaretha Eriksson, regionchef på Carema, är glad över nämndens beslut.

– Naturligtvis är vi jättestolta och jättelyckliga.

Hon var chef på ISS care och Gävles första äldreboende och hemtjänst i privat drift, Stigslund, 1998 och startade sedan Sjätte Tvärgatan i Caremas regi 2002. Hon tycker att det ska bli roligt att åter få vara med i Stigslund.

För Sjätte T värgatan blir det alltså ingen ny entreprenör när det nya kontraktet börjar gälla den 1 oktober, förutsatt att ingen överklagar och får rätt.

För Stigslund innebär nämndens beslut att Aleris, som under olika namn drivit äldreboendet och hemtjänsten sedan 1998, inte längre får fortsätta. I kommunens granskningar har de inte utmärkt sig på något negativt sätt, utan på det hela taget fått goda omdömen. Alla anställda i Stigslund kommer att erbjudas att jobba kvar hos Carema.

Den nya upphandlingen gäller att sköta äldreboendena och hemtjänsten under fyra år. Därefter finns möjlighet för kommunen att förlänga kontraktet med två år och därefter med ytterligare två år.