Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carina Höglund anmäler åklagare

/
  • Den sista bilden som togs på 10-åriga Engla Juncosa Höglund hjälpte åklagaren att bevisa att Anders Eklund var skyldig till mordet.

Utredningen om hur Dalapolisen hanterade tips om dubbelmördaren Anders Eklund lades ner.
Nu begär mördade Engla Höglunds mamma, Carina Höglund, att beslutet överprövas en andra gång.

Annons

Utredningen om tjänstefel i utredningen av mordet på Pernilla Hellgren lades ner i oktober förra året, ett beslut som Carina Höglund begärde skulle överprövas.

I december i fjol beslutade Peter Hertting på åklagarmyndighetens utvecklingscentrum i Malmö att avslå hennes begäran. Nu går hon vidare till nästa instans, riksåklagaren.
– Det man konstaterar i beslutet från Peter Hertting är att tipsen inte har registrerats löpande, men man tittar på det mer materiellt också och konstaterar att man inte tycker att någon verkar ha gjort något fel. Det här beslutet begär vi ska överprövas, säger Carina Höglunds advokat Catharina Wikner.

Pernilla Hellgren mördades i juni 2000 i Falun. Polisen fick i november 2006 tips om att Anders Eklund kunde vara skyldig, men det utreddes aldrig ordentligt och Eklund hann mörda även tioåriga Engla Höglund innan han greps och befanns skyldig till båda morden. I utredningen som lades ner i oktober konstaterade Bo Lindgren vid riksenheten för polismål att Dalapolisen visserligen slarvat, men att tjänstefel inte kunde styrkas.

Mer läsning

Annons