Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlsson klar för Brynäs

Nu har Brynäs åtta backar i truppen igen. På torsdagen skrev Jonathan Carlsson på för ett år och blir därmed kvar i laget.

– Nu blir det dessutom helt andra och bättre förutsättningar än ifjol när jag kom tillbaka mitt i säsongen, säger Jonte.

Det har ju varit på gång sedan Mattias Ekholm lämnade för NHL och Nashville att Brynäs skulle signa Carlsson. Inte som en direkt ersättare för Ekholm – som är en annan spelartyp med en annan roll – utan för att ha en komplett backuppsättning till hösten.

– Jag är otroligt nöjd och glad att det löste sig. Mitt förstaval har hela tiden varit att stanna kvar i Brynäs.

Men det första beskedet han fick i våras var att han inte ingick i elitserielagets planering inför 2011/12.

– Det är ingenting att säga något om. Brynäs såg om sitt hus och jag mitt, så är branschen. Det fanns väl en del annat att välja på men jag fick ju träna vidare med Brynäs och så kom det här upp. Klart det känns fantastiskt bra.

22-åringen kom tillbaka till Brynäs i höstas från ett misslyckat försök att slå sig in i NHL-laget Chigaco. Men när han anslöt hade säsongen redan startat.

– Jag är tacksam att Brynäs kunde göra plats för mig då och det gick väl helt okej under säsongen. Men det är klart att det kommer att bli mycket enklare och bättre med en hel försäsong och sommarträning med laget bakom sig.

Han tror på sitt Brynäs till den kommande säsongen.

– Jag tycker det ser jättebra ut. Alla nyförvärv har kommit bra in i laget och det ska bli väldigt roligt att få vara en del av den här satsningen.

Han gjorde fyra mål på de 46 matcher han spelade under comebacksäsongen. För att vara en back med nästan enbart defensiva uppgifter var det riktigt bra. Under sin tidigare sejour i Brynäs och elitserien hade det bara blivit ett mål.

Men han har inga målsättningar på att slå sitt målrekord. Han vet varför han har fått ett nytt kontrakt.

– Jag ska självklart bidra med att spela tufft och tillföra en hel del energi. Det är det jag är bra på. Visst utvecklades jag under min tid i nordamerika och hoppas kunna ta ytterligare steg här hemma nu, avslutar Carlsson.

Kontraktet gäller för ett år först och främst.

En annan back som kommer att spela i Brynäs kommande säsong är som sporten redan har berättat Simon Bertilsson. I går blev det dessutom klart att Philadelphia inte erbjuder svensken något kontrakt och därmed tappar rättigheterna till honom.

”Flyers var inte tillräckligt imponerade för att behålla honom i organisationen”, skriver Philly Sports Daily.

Nu är Bertilsson, som fyllde 20 år i april, ute på den öppna marknaden och kan bli vald igen av något annat NHL-lag i sommarens draft.

Simon skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Brynäs i våras.