Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Caroline af Ugglas

Hon blev plötsligt ”folkkär” och var ödmjuk tvåa i Melodifestivalen, men är först ut med ett album sedan lamporna i Globen slocknat.

Fortfarande sitter Ugglan på en gren i skogen och spanar efter den tid som flytt, särskilt den aviga ”storasystern” af Joplins som hon uppenbarligen inte kan låta vila i frid. Faktiskt stör det mig betydligt mindre än andra eftersom jag gillar den hesa, emellanåt spruckna rösten och uppföljaren till ”Joplin på svenska” håller måttet och mer därtill.

En platta som också kan placeras in i det svenska soulfacket. Caroline har skrivit merparten av texterna (och därutöver fått hjälp av Markus Krunegård, Peter Le Marc och Tomas Andersson Wij) medan hennes producent och make Heinz Liljedahl skrivit det mesta av musiken. ”Snälla snälla” är givetvis med och är stark, men allra bäst är titellåten och covern på Martha Wainwrights ”Vill inte spela glad”. Duetten med Tommy Nilsson hade vi kunnat vara utan.

STEFAN ANDERSSON