Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cederberg sköt KSK till seger

Kungsgården och Korsnäs hade i alla fall tur med vädret då lagen drabbade samman på Sportvallen i höstupptakten av herrtrean.
1–0 till hemmalaget efter en dålig första halvlek av bägge lagen där det var tur att solen sken så att publiken inte gick hem.

Annons

Den första halvan av matchen kan alla glömma. Det var dåligt tempo och felpassningarna haglade från bägge lagen.

Några målchanser kunde vi inte se, även om hemmalagets Danich Ali hade en boll inne som blev bortdömt på grund av offside.

I den andra spelade bägge lagen upp sig och Kungsgården satte upp ett högre tempo och helt plötsligt började Danich Ali skapa lägen igen, men fick inte in bollen. En nick på inlägg från Marcus Nylèn, två stolpträffar och ett lobbskott från halva planen över målvakten som gick strax utanför, samt ett friläge, var Danich facit i denna match.

– Danich Ali är på gång nu, men visst skulle han ha gjort nåt mål i matchen, men det kommer längre fram, säger KSK tränaren Stefan Lundin efter segern.

KSK:s segermål kom efter lagets andra hörna i matchen. Anton Cederberg lyckades på nått vis få in bollen. Korsnäs satsade allt för att få till en kvittering, vilket gav hemmalaget och Danich Ali bra kontringsmöjligheter. KSK fick i slutet av matchen hjälp av vädrets makter då det blåste upp till motvind för ett framstormande Korsnäs.

– Vi spelade helt okej försvarsmässigt under den första halvleken, även om Korsnäs hade lite mera boll utan att skapa något. Vår seger var lika viktig som skön, avslutade Lundin.

Kungsgården tog tre viktiga poäng och med tanke på att laget skapade flera klara målchanser vann man rättvist, även om laget inte imponerade spelmässigt.

KUNGSGÅRDEN–KORSNÄS 1 0 (0–0)

Målet: 1–0 (55) Anton Cederberg.

Hörnor: 2–6.

Varningar, KSK: Khochin Ali (31), Anton Cederberg (73). Korsnäs: Oscar Wallèn Ljunggren (31), målvakten Jonas Lönnroth (73).

Domare: Pontus Orebrand, Östhammar.

Publik: Ca 80.

KSK:s tre stjärnor

Danich Ali, f

Khocin Ali, b

Anton Cederberg, b