Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vill ha ett kommunalt byggbolag

Centern vill att kommunen tar bättre hand om de företag som vill växa.
Deras förslag är att starta ett kommunalt byggbolag för att få fart på nybyggandet.

Annons

Veronica Wernersson, C, och Johnny Sandgren, C, har skrivit en interpellation till kommunalrådet Peter Kärnström, S, om lokalförsörjningen för företag i kommunen och bildandet av Storsjön Bygg AB.

– I dag finns det ett 20-tal företag i kommunen som vill växa och har behov av större lokaler. Kommunen har inte alls den vakansgraden eller rätt lokaler för att svara upp mot dessa önskemål. Risken finns att dessa företag flyttar dit där det finns lokaler, skriver de och att det är viktigt att locka nya företag till kommunen.

Ett sätt att skapa tillväxt och fylla de behov som företagen i Sandvikens kommun har är att starta ett kommunalt byggbolag, Storsjön Bygg AB, som kan trygga lokalförsörjningen för företagen i kommunen, attrahera nya företag och tillgodose de företag som har behov av att växa men som saknar medel till att bygga själva. Detta skriver centern.

De undrar nu hur kommunen tänker sig att svara upp mot dessa 20-talet företags behov av större lokaler. De vill även veta om det finns det några framtida planer på att bilda ett kommunalt byggbolag.

– Vi inom majoriteten har under en längre tid diskuterat företagens behov och förslag till lösningar och senast var näringslivschefen Michael Norell till kommunstyrelsen och informerade om företagens behov. Frågan om att starta ett bolag har diskuterats under en tid och jag tror att vi kan hitta lösningar i linje med interpellationens intentioner om den politiska viljan finns för att utveckla Sandviken, säger kommunalrådet Peter Kärnström, S.

Annons