Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrala kontor blir lägenheter

SANDVIKENDet finns 700 tomma lägenheter i Björksätra och Norrsätra i Sandviken.- Men det är centrala lägenheter som lockar, säger Ingvar Ryckertz, chef för Sandvikenhus. Därför kommer vi så snabbt som möjligt att bygga om en rad tomma kontor till lägenheter.

Annons
Det är i det så kallade Sandegårdska huset som ombyggnaden ska ske. Sammanlagt blir det elva lägenheter på allt från 50 till 150 kvadrat och det handlar om tvåor, treor och fyror.

- Det går helt enkelt inte att komma mer centralt i Sandviken, fortsätter Ryckertz. Och vi vet att de lägenheterna är attraktiva och dessutom får vi lite mer liv och rörelse i centrum.

Stockholmspriser
Lägenheterna ska få balkonger och det ska också monteras in en hiss. Men det kostar också om man vill bo centralt. Kvadratpriset kommer att ligga på ungefär 950 kronor vilket betyder att hyran för en 100 kvadrat stor lägenhet hamnar på 9 500 kronor. Rena Stockholms-priset.

Går allt enligt planerna ska renoveringen börja redan i augusti. Just nu håller man på med upphandlingen.

I gamla hotell Hammarens lokaler har det också byggts lägenheter och här såldes de snabbt. Men de lägenheter som nu planeras blir inte bostadsrätt och då brukar hyran bli högre.

Dåligt skick
Det hus på Hyttgatan där bland annat gamla restaurang Bellman fanns är i mycket dåligt skick.

- Det huset blir för dyrt att renovera så troligen ska det rivas. De hyresgäster som finns i huset i dag har så kallade rivningskontrakt för att vi ska kunna komma åt huset snabbt den dag det rivs, säger Ingvar Ryckertz.

Projektet Norrsätra jobbas det också på. Planerna för att renovera husen och göra attraktivare lägenheter presenterades i våras.

- I höst ska vi bestämma oss i styrelsen hur vi ska göra, menar Ryckertz. Det är ett intressant projekt där vi tänkt oss etagevåningar på nuvarande höghustak.

JÖRGEN LARSSON