Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cervera köper Duka

Merparten av Dukas butiker i Sverige köps upp av konkurrenten Cervera, som därmed kan få tre butiker i Gävle. Vad som händer med dem är fortfarande oklart.
– Jag har ringt för att få besked, men det är ingen som kan säga något än, säger Victoria Ricknell, butikschef på Duka i Gävle.

Cervera har redan två butiker i Gävle, en vid Stortorget och en i Valbo köpcentrum. Enligt ett pressmeddelande från Cervera är ambitionen att växa kraftigt på den svenska marknaden. Cervera köper de flesta av Dukas 70 butiker i landet och får också rätten till varumärket Duka.
Men alla butiker i kedjan ska heta Cervera, berättar Stein Petter Ski, chef för investeringar och portföljbolag på huvudägaren Hakon Invest. Varumärket Duka kommer att vara vilande, tills vidare.
Först om någon månad blir det helt klart vilka butiker som ingår i köpet. Enligt Stein Petter Ski ska det då också vara klart vilka butiker som ska stängas, om nuvarande Cerverabutiker och Dukabutiker konkurrerar med varandra när det gäller läget. Butikerna i Gävle ligger båda vid Stortorget, hundra meter ifrån varandra.
– Vi kommer att anpassa det efter kundbehovet, säger Stein Petter Ski.
Cervera har 48 butiker i Sverige och omsätter cirka 550 miljoner kronor. Duka-koncernen har 70 butiker i Sverige, som tillsammans omsätter drygt 500 miljoner.