Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chef på äldreboende fick sluta

En chef på ett äldreboende i Sandviken har fått sluta. Detta efter anhörigas kritik mot verksamheten och delvis missnöjd personal.

– Ibland måste man ta ett beslut att starta om, säger äldreomsorgschefen Karin Jonsson.

I måndags tog äldreomsorgschefen Karin Jonsson beslutet att omplacera enhetschefen på äldreboendet, som vårdar ett 30-tal demenssjuka personer.

– Det har kommit in klagomål från anhöriga som inte är nöjda med vården. Dessutom har jag fått in synpunkter från personalen. Vi har kommit överens om att det måste till en ny ledning. Nu går vi in i ett förändringsarbete för att se hur vi kan få till en förbättring, säger Karin Jonsson.

Senast i mitten av september skrev Gefle Dagblad om närstående till personer som bor på äldreboendet och klagade på missförhållanden där. Det har resulterat i en utredning.

En son var kritisk till skötseln av hans mamma. Bland annat var hon varken påklädd eller hade serverats frukost klockan elva en söndag då han besökte henne.

Men det saknas även social, intellektuell och fysisk stimulans, skrev han i en skrivelse.

– Jag har fått signaler om att det finns en del att se över, sa Karin Jonsson till GD.

Hon sa att det berodde på att man har dragit ner på personal. Men även tidsbrist, arbetssättet och kunskapen hos personalen var faktorer.

På det aktuella boendet är dessutom korttidsfrånvaron bland personalen lite högre och hjälp behövs.

En ny tillförordnad chef är nu ansvarig över verksamheten. Tjänsten ska utlysas.

Vad har hänt med chefen som fick sluta?
– Hon har gått in i andra arbetsuppgifter inom äldreomsorgen.