Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefen försökte rädda Lättings med spelvinster

Verksamhetschefen Susanne Ruthström tänkte rädda Lättings genom spelvinster. Nu erkänner hon att hon tömt föreningens konton och spelat upp pengarna.
– Jag är ledsen. Min sjuka hjärna tog över, säger hon till Gefle Dagblad.

På tisdagen klev kulturhuset Lättings verksamhetschef Susanne Ruthström in på polisstationen i Gävle och erkände att hon tömt kulturföreningens konto på en miljon kronor. Hon erkänner att hon är spelmissbrukare och tänkte att vinsterna skulle kunna rädda kulturhuset.

– Jag är oerhört ledsen, men kan inte göra det ogjort. Jag ångrar mig, säger hon.

Från januari till oktober i år, 2014 har hon tagit en miljon kronor från föreningens konton och betalat tillbaka 400 000 med hjälp av vinster och lån. Förutom den halva miljon som försvunnit genom förskingring har föreningen 930 000 kronor i skuld hos Kronofogden och 872 000 i obetalda hyror. Den totala skulden är på över tre miljoner kronor.

Lättings har begärts i konkurs och chefen Susanne Ruthström tar på sig en del av ansvaret.

– Jag har gjort jävligt dåliga val. Jag har spelmissbruksproblem och min sjuka hjärna tog över. Jag tappade kontrollen. Det är jag den första att erkänna och nu får jag ta konsekvenserna av det.

En polisutredning om trolöshet mot huvudman samt urkundsförfalskning är inledd. Enligt Susanne Ruthström har det brott hon erkänt ingenting att göra med den förskingring som samtidigt ska ha ägt rum i föreningen.

LÄS OCKSÅ:

Lättings går i graven

Åtta månadshyror saknas också

"En sorg om Lättings försvinner"

Lätting kan tvingas stänga efter förskingring